Free shipping for orders over $159 and free returns

Blog

Å lede andre

Hei vakre!

I dag har jeg lyst å snakke litt om lederskap. Jeg holder på å utvikle et program basert på boken min og er veldig opptatt av dette for tiden. Det er utrolig spennende. Og det kommer antagelig til å ende opp som et videokurs på nettsiden min til slutt. Men det jeg ville nevne i dag er det at hvis du som leder kjefter eller skriker ut budskapet ditt eller det som er viktig for deg, så er du ennå ikke klar til eller i stand til å lede andre mennesker.

Som leder er kommunikasjon et ekstremt viktig verktøy. Hvis du skriker eller kjefter det som er viktig for deg, så vil du egentlig bare trigge egoet i andre mennesker. Og de vil motta det du kommuniserer som et angrep og dermed motsette seg det. De vil ikke engang klare å lytte til det du har å si (bak skrikingen og kjeftingen) fordi du leverer det på en sånn måte.

Kommunikasjon er en evne som vi kan utvikle og bli bedre på. Og jeg tenker at alle er ledere på en eller annen måte i livet. Enten du er toppsjef, om du er mellomleder, om du har en trainee, om du er rollemodell og leder en familie-så er vi ledere på et eller annet vis. Og jeg tenker det at den første oppgaven du har som leder, er å finne balansen din. Den jobben du gjør med deg selv, den balansen du oppnår-er et kjempe viktig utgangspunkt uansett hva du skal gjøre i livet.

Så er din oppgave som leder å bli rå på kommunikasjon, fordi at du som leder er enormt avhengig av at andre forstår det du prøver å formidle. Videre må du gå foran som en god rollemodell, det er viktigste i mange settinger-men også som leder.

Men det aller viktigste er å gjøre andre i stand til å nå sitt beste jeg, til å nå sitt fulle potensial. Til å løfte og hjelpe andre mennesker opp-det er en god leder, det!

Det var det jeg hadde lyst å dele med deg i dag. Gi beskjed hvis du har noen tips eller råd eller et eller annet du har lyst at jeg skal ta opp i disse videosnuttene mine. Jeg blir kjempeglad for tilbakemelding.

Sørg for at du har en nydelig helg, ha det bra😊

Elisabeth Trædal

 

LEAVE A COMMENT