Free shipping for orders over $159 and free returns

Blog

Prosjekt mindre plast

Hei igjen😊 I dag har jeg lyst å snakke om dette med plast. Jeg er heldig som bor i en kommune som resirkulerer plast. Time kommune kommer og henter plast en gang i måneden. Og det er jeg veldig glad for, så det har jeg gjort i mange år. Men jeg er nok ikke alene om å være dypt sjokkert over denne hvalen de fant som hadde magen full av plast.

Så jeg har absolutt kjent i det siste at jeg må gjøre mye mer enn å bare resirkulere plasten. Så jeg har startet dette lille prosjektet for meg selv om min familie. Og jeg har hatt dager der jeg har laget middag og er helt sjokkert over hvor mye plast som ligger igjen etter jeg-en person-har laget middag til min lille familie på fire. Jeg føler nesten alt er pakket inn i plast og jeg kjenner at jeg har lyst å gjøre noe med mitt forbruk av plast.

Det første jeg hadde lyst å dele med deg var å droppe plastposer generelt, altså ikke kjøpe plastposer i butikken. I 2014 ble det solgt 930 millioner plastposer i Norge, det er 180 plastposer pr person/per innbygger-og dette er jo helt vanvittig. Så det første jeg tenkte jeg skulle gjøre var å ha papirposer eller nett liggende i bilen, og være litt streng på at jeg bruker dem.

Jeg kunne ønske det var mer butikker der du kan komme med beholdere og glasskrukker selv, der du slapp denne plastinnpakningen på absolutt alt. Hvis noen vet om dette i Rogaland, så vil jeg gjerne vite om det. Ellers så går det jo an å bruke gårdsutsalg og liknende der det er mindre plast. Og dere som bor i byer der dette er mulig, der må dere benytte anledningen til å støtte opp om en veldig positiv forretning.

Ellers har jeg begynt å lagre matrester i bokser og krukker, istedenfor å bruke plastposer/plastfilm. Hvis du er ute og kjøper med mat hjem, så kan du tenke på at du kan be dem droppe plastbestikk/sugerør-siden du spiser hjemme så er jo ikke dette nødvendig.

Dette kan virke som små ting, men det er jo disse små tingene som mange etter hvert begynner å gjøre som fører til at ting endrer seg fra leverandørens side.

En annen ting er å ta med egen kopp med lokk når du er ute og skal kjøpe deg en kopp kaffe. Det går på at du da slipper den engangs emballasjen. Samme med dette å ikke kjøpe vann på flaske uten du må, eventuelt heller bruke en glassflaske eller en type plastflaske som varer veldig lenge.

Resirkuler så mye plast som mulig, og jo-vi gidder å vaske utav disse skitne mat-begerne sånn at vi kan resirkulere dem.

Det var de tingene jeg har satt opp som jeg vil begynne på i min spede begynnelse. Det finnes sikkert veldig mange andre gode tips som dere sitter på, så del gjerne med meg-jeg er klar for nye oppdrag. Vi kan bare ikke ha flere bilder av disse hvalene eller andre dyr som har fulle magen av plast, det er aldeles forferdelig å tenke på.

Denne plastsituasjonen har vi mennesker skapt selv og da er det vår oppgave å prøve å gjøre dette på en annen måte for fremtiden og ikke minst rydde opp det plastikkberget som vi lager.

Det var mine tips til deg i dag, jeg vil gjerne høre ifra deg og bruke dine beste tips sånn at jeg kan bli stadig bedre på dette med å kutte plast for meg og familien.

Ha en finfin dag😊

Elisabeth Trædal

 

LEAVE A COMMENT