Free shipping for orders over $159 and free returns

Blog

Jippi! Foredraget mitt er her!

Hei!

Nå kan jeg endelig fortelle deg at mitt foredrag «Endring og vilje til endring» er lagt ut for salg på nettsiden min www.elisabethtredal.com. Dette foredraget er basert på boken min, men det er mye mer rettet mot næringslivet.

Utdrag fra foredraget; Å lede andre:

Jeg liker veldig godt en metafor som Wayne Dyer brukte om en appelsin. Han sa at hvis du har en appelsin og du presser denne appelsinen, hva er det da som kommer ut? Jo, det er appelsinjuice ikke sant-fordi det er det som er i appelsinen. Og hvis vi da overfører det til oss mennesker, hvis noen presser deg? Og da tenker jeg utfordrer deg, er vemmelig med deg, prøver å presse deg ned. Hva er det da som kommer utav deg? Og det har en stor sammenheng med den opprenskningen du evt har gjort i deg selv. For hvis du da har kvittet deg med det to-hodet trollet, i alle fall har kontroll på det. Og har funnet din styrke og balanse som person og som menneske. Da er det den styrken, balansen, roen og den klokskapen vi alle besitter-som vil komme ut av deg når du blir presset. Ikke gammel bagasje og egoet ditt.

Vi må først finne vår egen styrke og balanse, vi må kvitte oss med det som saboterer for oss i livet vårt. Først da klarer vi å lage varige positive endringer. Ellers blir det som å male ny fin maling oppå gammel flassete maling; det kommer ikke til å sitte.

Mitt foredrag har lite teorier og tall, men mer psykologi, selvutvikling og mindfulness. Jeg prøver å komme med konkrete verktøy som du kan begynne å bruke med en gang.

Utdrag fra foredraget; Evne VS Vilje:

Så poenget mitt her er at det står sjeldent på evnen, men det står veldig ofte heller på viljen til å gjøre nye ting. For det som ofte skjer er det at et menneske blir utsatt for en endring. Noe nytt skjer. Vi blir pålagt noe nytt, nå skal vi gjøre det sånn. Dette kan veldig ofte skape en følelse av; »Oi, tenk hvis jeg ikke klarer dette! Tenk hvis jeg er den eneste som ikke får dette her til? Det kommer til å bli synlig at jeg ikke er så smart.» Men dette er fryktelig vonde tanker for egoet vårt å høre på, så egoet vårt flytter veldig fort den opplevelsen over til; »Nei, jeg vil ikke. Jeg vil ikke dette. Det er ikke det at jeg ikke kan. Dette er en dum endring, det er mye bedre sånn som vi har gjort det før.» Og da bruker egoet energi på heller å finne feil på denne nye endringen, å finne grunner til at det er mye bedre slik vi alltid har gjort det. For dette er en dum ide. Ser dere forskjellen? Det er egentlig redsel for ikke å strekke til, å ikke ha evnen til dette nye fordi det er skummelt. Det er noe de ikke har gjort før. Men det går fort over til motvilje; jeg vil ikke dette.

Foredraget er på 1 time og 20 min. Har du noen spørsmål eller lurer på noe ang dette foredraget, så er det bare å ta kontakt. Ha det bra.

Elisabeth Trædal

LEAVE A COMMENT