Free shipping for orders over $159 and free returns

Blog

Empati

Hei igjen😊I dag har jeg lyst å snakke om empati og da spesielt empati uten egoisme. Og det er derfor jeg kaller det; la dine egne elefanter ligge. Når det kommer folk til deg og snakker om noe de synes er vondt og vanskelig. Noe de har opplevd, noe de sliter med. Da er det veldig lett når personen snakker og du selv blir minnet på lignende ting i ditt eget liv-da er det veldig lett hvis du ikke tenker deg om-å komme med dine egne historier. Om det som skjer med deg-dine egne elefanter.

Empati uten egoisme, vil vel egentlig si at vi klarer å være tilstede og lytte til den personen og dens historie-uten å blande inn for mye av vårt eget liv. Du skal prøve å møte en annen persons historier som du leser en bok. Du skal prøve å leve deg inn i den personens opplevelse av situasjonen. Og du vil bli minnet på ting i ditt liv, men det må du la ligge. La dine egne elefanter ligge.

Fordi den tilstedeværelsen du trenger for å kunne gi det beste rådet, den får du ikke hvis du konstant tenker på det som er relevant i forhold til ditt liv.

Så la dine elefanter ligge, ikke gjør andres triste opplevelse av noe-om til å handle om deg eller til å handle om dine historier.

Så dette er noe jeg jobber med selv, jeg var mye verre før håper jeg. Jeg jobber med dette stadig vekk for å bli bedre. Jeg hadde lyst å dele dette med deg fordi jeg synes det er viktig at vi streber mot å klare å vise empati uten å ha egoet vårt involvert.

Så det var det jeg hadde lyst å si i dag. Ha det bra😊

Elisabeth Trædal

LEAVE A COMMENT